CO SIĘ DZIEJE Z MACIEJEM ZIENIEM – OŚWIADCZENIE PROJEKTANTA

PHOTO: ANDRAS SZILAGYI/MWMEDIA WARSZAWA 14.05.2013 POKAZ KOLEKCJI MACIEJA ZIENIA NA SEZON JESIEN/ZIMA 2013 N/Z: MACIEJ ZIEN

Wczoraj na facebookowym profilu marki Zień pojawiło się szokujące oświadczenie, podpisane przez Spółkę – kimkolwiek ona jest. Treść oświadczenia przytaczam poniżej.

zien1207347_983316635034046_3457542740065635375_n

Poza oczywistym oburzeniem/ smutkiem / radością (sądząc po ilości wpisów na FB koleżanek i kolegów myślę, że to była pełna paleta emocji)  branży, najbardziej zaskoczoną osobą tym faktem był projektant i twórca marki Zień – Maciej Zień. Znam Maćka od początku jego kariery w Warszawie, czyli jakieś 15 lat. Znam też branżę mody i show-biznesu, które są niewyobrażalnie brutalnym światem, nie licząc lukrowanej otoczki, którą zazwyczaj pokazują media. Widziałam się wczoraj z Maćkiem i po kilkugodzinnej rozmowie z nim i jego najbliższymi wiem, że ciężka walka przed nim – o swoje nazwisko, o markę i o siebie samego. Sprawa jest bardzo skomplikowana i na pewno muszą się tym zająć prawnicy obu stron, a nie media. Poniżej przedrukowuję pełną treść oświadczenia Macieja Zienia w sprawie oskarżeń, które na niego spadły.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Warszawa,18.06.2015

OŚWIADCZENIE

W związku z pojawieniem się nieprawdziwych informacji na mój temat podanych w imieniu Zień Sp. z o.o. oświadczam, że wszystkie podane informacje są fałszywe, a ich autorami są osoby nieposiadające jakichkolwiek uprawnień do upubliczniania informacji związanych z marką Zień.

Publikowanie tak spreparowanych pomówień jest częścią planu realizowanego od zeszłego roku przez JÓZEFA KOSIORKA PREZESA FIRMY FARGOTEX wspólnika spółki ZIEŃ, mającego za cel wrogie przejęcie kontroli nad marką i znakiem towarowym ZIEŃ poprzez zmuszanie mojej osoby do wyzbycia się większościowego pakietu udziałów w spółce.

Warto zauważyć, że nikt nie podpisał oświadczenia wydanego w „imieniu spółki Zień Sp. z o.o.”, co dużo mówi o wiarygodności treści.

Wobec powyższego oświadczam, że:

Prezes Zarządu FIRMY Zień sp. z o.o. JÓZEF KOSIOREK realizujący swój cel przejęcia kontroli własnościowej nad Zień sp. z o.o.,  decydował o niewypłacaniu należnych mi wynagrodzeń od kilkunastu miesięcy i dług spółki w stosunku do mojej osoby z tego tytułu przekroczył już poziom akceptowalny dla mnie, o czym spółka w swoim komunikacie nie napisała. Spółka do chwili obecnej nie uregulowała w stosunku do mnie swoich zobowiązań dotyczących lat 2013, 2014r i 2015r. W tym kontekście informacje o pobranych środkach pieniężnych ze spółki są nieuczciwe i krzywdzące dla mojej osoby.

– Przedstawiona w oświadczeniu w tonie sensacyjnym informacja o pobraniu z butiku towaru, którego jestem projektantem oraz wykonawcą  i jednocześnie brak podania celu tego pobrania, jest manipulacją w komunistycznym stylu podobną do tej informacji, że zabrałem część własnych  planów kolekcji.

– Moje projekty z lat poprzednich znane przez wszystkie osoby doceniające kreacje marki Zień są dostępne w katalogach i na stronach internetowych i potrzeba dużej wyobraźni, aby znaleźć cel w wymyślonej informacji, że upoważniłem jakieś bliżej nieokreślone osoby do pobrania tych projektów kiedy przebywałem w Brazylii.

– Jednocześnie oświadczam, że jestem większościowym udziałowcem  w firmie Zień Sp. z o.o., którą tworzyłem od podstaw od 1997 roku.

– Ubolewam nad wpływem podanych pomówień na wizerunek mój oraz marki Zień, którą sam stworzyłem i nad którą pracowałem od 19 lat. Zaistniała sytuacja jest wyłącznie wynikiem moich relacji ze wspólnikiem Józefem Kosiorkiem, właścicielem firmy Fargotex  i nie ma związku z moimi innymi działaniami artystycznymi.

– W całym oświadczeniu podpisanym przez Zień Sp. z o.o. jest tylko jedno prawdziwe zdanie, a mianowicie, że wyjechałem do Brazylii :-)

Maciek Zień

FOT: ANDRAS SZILAGYI/MWMEDIA WARSZAWA 14.05.2013 POKAZ KOLEKCJI MACIEJA ZIENIA NA SEZON JESIEN/ZIMA 2013

Maćku, trzymam za ciebie kciuki i czekam na twoje następne kolekcje !!!

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Czerwony Dywan i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.