MODA NA JEDZENIE – KOLACJA MMC

_MG_1588

To był niezapomniany, przepełniony długimi, nieśpiesznymi rozmowami i wyjątkowymi doznaniami kulinarnymi wieczór. Wszystko za sprawą jednego z najlepszych szefów kuchni Karola Okrasy oraz duetu projektantów MMC, (tutaj znajdziecie ich kolekcje), którzy obchodzą właśnie swoje 20 -lecie pracy artystycznej. W wyniku nietypowego mariażu sztuki kulinarnej i mody wydano specjalną kolację w restauracji Platter w hotelu Intercontinental. Menu przygotował i stworzył Karol Okrasa. Oto, co mieliśmy okazję skosztować:-)

Menu wieczoru:

Przypalona troć  z jabłkiem i mietą, marynowany tuńczyk  w occie piwnym salsa z młodego żyta, emulsja  truflowa, coulis groszkowe.

_MG_1871

Żabnica  pieczona, risotto botwinkowe, rosół  z pieczonych pomidorów.

IMG_6107

Podwędzony tatar z jelenia, puder ze słoniny, ozorki duszone, oliwa  z lubczyku i salsa  z kurek.

_MG_1967

Policzki wołowe , kiszona kapusta curry, sos truskawkowy.

Jagnięcina i królik  w miodzie pitnym, sałatka z młodej marchewki, Smażona pokrzywa z lebiodą, sos  miętowy.

 Mus chałwowy z owocami i gorzką czekoladą z prażona kaszą gryczaną.

FullSizeRender-1

Nie pytajcie mnie proszę, co było najlepsze, gdyż absolutnie nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie! Wszystko smakowało przepysznie! A o tym, jak pysznie, świadczy fakt, że nie każdej potrawie zdążyłam zrobić zdjęcie – tak szybko znikała ;-)

P.S. Szczególne podziękowania dla Poczty Kwiatowej za piękne zaproszenia i dla Ubera za zapewnienie bezpiecznego przejazdu wszystkim gościom.

FullSizeRender

_MG_1617

_MG_1902

_MG_1962

_MG_1719

FOT. mat.pras.

_MG_1793

FOT. mat.pras.

_MG_1804

FOT. mat.pras.

_MG_1808

FOT. mat.pras.

_MG_1944

FOT. mat.pras.

_MG_1991 _MG_2014

_MG_1799

FOT. mat.pras.

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Czerwony Dywan i oznaczony tagami , , , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz