PYSZNE QUICHE Z CUKINIĄ

IMG_2931

Składniki na ciasto :

250 g mąki
1 jajko
szczypta soli
150 g masła

Nadzienie:

1/2 cukinii
1/2 pomidora
3 jajka
2 łodygi selera naciowego
100 g bekonu w plastrach
10 liści szpinaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą robota kuchennego lub ręcznie. Ciasto będzie kleiste. Formujemy z niego kulę, wkładamy pomiędzy dwa arkusze pergaminu, wałkujemy do porządnej średnicy. Ciasto  nakłuwamy widelcem. Wkładamy do pieca na 160 stopni ok. 20 min. W tym czasie przygotowujemy składniki na nadzienie. Na patelni przysmażamy bekon, pokrojony seler naciowy i kawałek cukinii. Resztę składników zostawiamy do przykrycia. Ubijamy jajka. Na tartę wykładamy usmażony bekon i warzywa, zalewamy jajkiem na to kładziemy pomidor i cukinie. Posypujemy parmezanem lub dowolnym serem.

Smacznego 😀

IMG_2924 IMG_2925 IMG_2926 IMG_2927 IMG_2928 IMG_2929 IMG_2930 IMG_2931

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Mąka i woda i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz