FILET Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH

foto 8

Filet z czarniaka z młodymi ziemniakami w mundurkach

Składniki :

Filet czarniaka ok 500g
Boczek wędzony lub szynka typu parmeńska 2 plastry
Młode ziemniaki 500g
Masło 1 łyżka
Olej do smażenia 2 łyżki
Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
Sos pesto 1 łyżka (przepis tutaj)
Salsa z pomidorów 2 łyżki
Truskawka 2 szt

Przygotowanie :

Ziemniaki myjemy i gotujemy w dobrze osolonej wodzie.
Rybę doprawiamy grubą solą i pieprzem, zawijamy w boczek, smażymy na rozgrzanej patelni przez ok 3 minuty z każdej strony.
Ugotowane ziemniaki tłuczemy z masłem natką i grubą solą morską (szczypta). Rybę układamy na puree, dodajemy salsę z pomidorów, bazyliowe pesto, oraz truskawki, które kompletnie zmieniają oblicze smaku potrawy i przeniosą nas gdzieś na odległe wody Oceanu Spokojnego – Tak można zjeść w Meksyku!

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6 foto 7 foto 8 foto 9

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Mięso i ryby i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz