KURCZAK Z CZARNĄ SOCZEWICĄ

foto 5

Składniki:

pierś z kurczaka

1/2 szklanki czarnej fasoli

odrobina chipsów nachos do dekoracji

liść laurowy

1/2 łyżeczki kminu rzymskiego

3 ząbki czosnku

Salsa:

1 puszka pomidorów pellati krojonych

1 jabłko

1 łyżeczka posiekanej kolendry

2 ząbki posiekanego czosnku

1/2 posiekanej małej czerwonej cebuli

Papryczka chilli (wedle uznania)

Wszystkie składniki połączyć ze sobą, gotową salsę doprawić solą i pieprzem.

Przygotowanie dania:

Namoczoną wcześniej fasolę gotujemy w osolonej wodzie z liściem laurowym, czosnkiem i kminem. Kurczaka oprószamy solą, pieprzem i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Leniwcom i zapracowanym polecam ewent. użycie fasoli z puszki.

Salsa i chipsy nachos, które zostaną, będą świetną przekąską do wieczornego filmu.

Niech smak będzie z wami!

foto 1-1 foto 2-1 foto 3foto 5foto 4

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Mięso i ryby i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz