POLĘDWICA Z GRUSZKĄ I OLIWĄ TRUFLOWĄ

foto 9

Polędwica wołowa z gruszką i oliwą truflową

Składniki:

Medaliony z polędwicy wołowej x 2 szt po 160-180g
Pomidor ogrodowy x 1 szt
Pieczarka drobna x 6 szt
Cebula biała drobna x 2 szt
Gruszka lekko twarda x 1 szt
Ziemniaki umyte x 2-3 sztuki
Świeże oregano w doniczce
Oliwa truflowa x 3 łyżki
Olej do smażenia x 3 łyżki
Sól morska do smaku
Pieprz z młynka do smaku

Przygotowanie:

Medaliony z polędwicy oprószyć solą i pieprzem oraz świeżym oregano. Cebulę i pieczarki obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni ( 1 łyżka oleju )  doprawiając solą i pieprzem na koniec dodać pomidora i odstawić. Ziemniaki pokroić w grube plastry, oprószyć świeżym oregano, solą i smażyć na małym ogniu (1 łyżka oleju) do momentu aż będą złociste i miękkie w środku. To samo należy zrobić z gruszką. Na koniec grillujemy mięso po 4 minuty z każdej strony.
Na talerzu układamy warzywa z ziemniakami, na górę kładziemy usmażony stek wołowy i gruszkę, całość skrapiamy oliwą truflową.
Proste danie w 30 minut, smak nie do zapomnienia przez cały dzień :-)

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7foto 8foto 9

 

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Mięso i ryby i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz