PRZEPIS NA SZYBKIEGO DORSZA

zdjecie 5

Szybki dorsz :)

Składniki dla dwóch osób :

2 świeże filety z dorsza
2 pomidory
1 papryka czerwona
10 kaparów plus dwie łyżeczki soku
kawałek białej kapusty
szczypiorek
6 różyczek kalafiora

Wykonanie :
Z pomidora, papryki i kaparów robimy salsę. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę lub plastry, dodajemy kapary,sok z kaparów, sól i pieprz do smaku. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy pokrojony szczypiorek, kapustę i różyczki z kalafiora, podlewamy szklanką wody i dusimy przez 7 minut. Filety z dorsza solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni, prawa lewa przez 8 minut. Na talerzu układamy uduszone warzywa, usmażonego dorsza, a na koniec naszą salsę.

Smacznego :)

zdjecie 1 zdjecie 2 zdjecie 3 zdjecie 4 zdjecie 5

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Mięso i ryby i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz