BABKA CYTRYNOWA

11101771_843216535749042_613192780_n

Babka cytrynowa
350g mąki
1 szklanka cukru pudru
4 jajka
250 gram masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cytryna
Wykonanie :
Masło utrzeć z cukrem, dodajemy jajka i miksujemy jednolitą masę. Dodać sok i startą skórkę z cytryny. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wylać do foremki i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Upieczona babkę posypać przed podaniem cukrem pudrem.

IMG_2602 IMG_2604 IMG_2631 11106385_843216532415709_936829835_n11139512_843216539082375_1648410583_n

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz