CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I RABARBAREM

0DACBC32-BC88-42B8-AE80-068BAD553B7A

Składniki na 8 porcji :

2 łodygi rabarbaru
400g truskawek
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Myjemy truskawki, przekrawamy na pół dodajemy pocięty rabarbar i mieszamy z jedna łyżka mąki ziemniaczanej. Gotowe owoce wkładamy do wysmarowanych foremek.

Kruszonka :

3 łyżki mąki razowej
3 łyżki płatków owsianych
1 łyżka migdałów
1 łyżka ziaren ( słonecznik, dynia)
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
70 gram zimnego masła

Wszystkie składniki wymieszać i przykryć owoce. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Można podawać z lodami.

Smacznego 😀

FF7F32E6-7FC7-4715-B402-142E733E6A386380A009-7D03-4326-8F97-95F972D832650DACBC32-BC88-42B8-AE80-068BAD553B7A

6181EE24-5E43-43B8-BCD1-3C2ABC079AFC

2844A1EA-3BD5-4847-A05C-41834C0ECD1A 6181EE24-5E43-43B8-BCD1-3C2ABC079AFC

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz