CZEKOLADOWE NIEBO

zdjc nr.6-kopia

CZEKOLADOWIEC

Składniki:

Część pierwsza

200g margaryny
200g cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao

Część druga

400g mąki
4 jaja
1,5 łyżki proszku do pieczenia
4 łyżki drobnych owoców świeżych lub mrożonych (u mnie borówka)

Część pierwszą roztapiamy w garnuszku ustawionym na „małym ogniu”, pamiętamy aby mieszać miksturę od czasu do czasu. Następnie odstawiamy do ostygnięcia (polecam przelać do chłodnego naczynia).

zdce nr.3-kopiazdcie nr.1-kopia

Do ostudzonej masy dodajemy przesianą mąkę wraz z pozostałą resztą, miksujemy, wlewamy do formy wyłożonej pergaminem. Na wierzch ciasta układamy owoce. Czekoladowiec pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 175/180 stopni przez około 40/45 minut.

zdjie nr.2-kopiazdje nr.4-kopiazdcie nr.5-kopiazdcie nr.7-kopia

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz