EKSPRESOWY JABŁECZNIK Z MIODOWĄ GRANOLĄ

foto 5

Ekspresowy jabłecznik z miodową granolą

Składniki :

2 jabłka
2 łyżki wiśni z domowej konfitury lub mrożone
2 łyżki musli z orzechami
1 łyżka miodu
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
4 kulki waszych ulubionych lodów (nasze karmelowe)

Przygotowanie :

Obrane i pokrojone jabłka mieszamy z wiśniami (można dodać odrobinę rodzynek). Kruszonkę robimy z musli, mąki, masła i miodu, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Jabłka wkładamy do małych porcelanek, lub po prostu do czterech filiżanek od kawy, zasypujemy granolą i wkładamy do pieca na 15 minut ok 160 stopni. Podajemy z lodami.

Deser idealny dla zabieganych i zapracowanych łasuchów :-)

foto 1 foto 4 foto 3 foto 7foto 6

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz