LODY Z PALONYM MASŁEM KARMELOWYM I BURBONEM

foto 8

Lody waniliowe z palonym masłem karmelowym i Burbonem

Składniki :

2 łyżki cukru
1 łyżka masła
1/3 szklanki soku z pomarańczy
1 kieliszeczek Burbonu
1/2 łyżeczki sezamu
1/4 melona („wykulkowanego” łyżeczką)
250ml lodów waniliowych (na dwie osoby)

Masło roztapiamy z cukrem do momentu aż zacznie bulgotać :-)
Następnie zalewamy sokiem pomarańczowym i odparowujemy do w miarę gęstej postaci. Na koniec wlewamy kieliszek Burbonu lub innego alkoholu i dodajemy sezam. Całość wylewamy na głęboki talerz lub do salaterki, układamy kulki melona i na koniec lody waniliowe.

foto 1foto 2foto 3 foto 4foto 5foto 6foto 7

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz