MAKARONIKI MIGDAŁOWE Z NUTELLĄ

zdjecie 6

Makaroniki, macarons – pyszne, chrupkie i bardzo słodkie ciasteczka. Jak dla nas, idealne do popołudniowej kawy ;)

Składniki na 30 sztuk :

Białka z 4 jajek
20 gram cukru
200 gram cukru pudru
100 gram migdałów ze skórką

Wykonanie :

Białka ubijamy, pod koniec dodajemy cukier. Migdały prażymy na patelni, studzimy i mielimy. Cukier puder mieszamy z migdałami i łączymy z białkami za pomocą cukierniczej szpatuły. Gotową masę szprycujemy na matę lub papier pergaminowy i odstawiamy na około godzinę do wysuszenia. Piekarnik rozgrzewamy na 150 stopni i pieczemy przez około 10 minut. Gotowe macaronsy, wykładamy na kratkę i odstawiamy do wystygnięcia. Nadziewamy nutellą lub konfiturą z czekoladą. Ja wybrałam nutellę, jakoś nie mogłam się powstrzymać ;)

zdjecie 1 zdjecie 2 zdjecie 3 zdjecie 4 zdjecie 5 zdjecie 6

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz