MUFFINY Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI

foto 6

Muffiny z truskawkami i migdałową kruszonką

Składniki:

400g mąki

150 g cukru

2 jajka

100 ml mleka

2 szklanki pokrojonych truskawek

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

¼ łyżeczki soli

1/2 szklanki oleju

Kruszonka migdałowa:

100 g zmielonych migdałów

25 g masła

4 łyżeczki cukru

Wykonanie:

W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche: mąka, cukier, proszek, soda, sól.

W drugiej mokre: jaja, mleko, olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać do połączenia składników. Dodać truskawki i wymieszać. Formę do muffinków wyłożyć papilotkami lub papierem i wlać po dwie łyżeczki ciasta. Kruszonka: wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Posypać kruszonką i piec w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut.

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz