SORBET JAGODOWY

11873899_910900575647304_1721124860_n

 

Sorbet jagodowy

Składniki:

– 600 g mrożonych jagód

– Sok wyciśnięty z jednej cytryny

– 100 g cukru

– 150 ml wody

Wykonanie:

Do rondelka wlewamy wodę i cukier. Podgrzewamy około 10 min. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wsypujemy jagody do dzbanka naszego blendera, dodajemy syrop i sok z cytryny. Wszystko dokładnie miksujemy na średnich obrotach około 7 minut. Przekładamy do pojemnika i odstawiamy na trzy godziny do zamrażarki. Gotowe lody przekładamy do wafelków.

Smacznego!

 

 

11896913_910690635668298_956909442_n11853914_910690632334965_359620394_n 11873990_910690629001632_436492298_n 11903570_910900598980635_1409122060_n11868615_910900582313970_1756705303_n11873899_910900575647304_1721124860_n

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miód i cukier i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz