DOMOWY PASZTET

foto 6

Pasztet drobiowy

W naszym domu nic się nie marnuje, nic nie wyrzucamy do śmieci. Na parę dni przed Wielkanocą prosty przepis na pasztet z resztek rosołowych, dosłownie. Nigdy nie lubiłam w rosole marchewki i mięsa, ale nie wyobrażam sobie rosołu bez domowego makaronu mojej mamy. Przepis na rosół i domowe kluski znajdziecie w Kulisach Kuchni:-)

Składniki:

1 udko z kurczaka

1 pierś z kurczaka

2 cebule

10cm górnej części pora

1 pietruszka

¼ selera

2 ząbki czosnku

1 bułka

1 jajko

Przyprawy: sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Wszystkie składniki z rosołu mielimy w maszynce, dodajemy dwie łyżki miękkiego masła, bułkę (wcześniej namoczoną w wodzie ) i jajko. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy jeśli to jest konieczne solą i pieprzem. Przekładamy do formy, pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 stopniach przez około 40 minut, aż do uzyskania koloru.

Smacznego !

foto 1foto 4 foto 5 foto 6

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz