KOZI SER Z MANGO I ZE SZPINAKIEM

foto 2

Kozi ser z mango i ze szpinakiem

Na dwie osoby

Składniki:

Na sałatkę

1 małe opakowanie umytego szpinaku
1 mała roladka koziego sera
1/2 mango
1/2 cebuli szalotki
4 plasterki szyki serrano

Dressing

1 łyżka konfitury z czerwonych porzeczek (lub dwie łyżki świeżych porzeczek)
2 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżka oliwy

Wszystko delikatnie wymieszać.

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić cieniutko w plastry, połowę mango ponacinać w krzyż (patrz zdjęcie) następnie wyciąć miąższ. Szpinak, szynkę oraz ser ułożyć na talerzach, udekorować cebulą i mango, następnie polać wszystko dressingiem.

foto 1foto 2foto 3foto 4 foto 6 foto 5

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz