KREM KOKOSOWO-DYNIOWY

893F5EDE-1106-4A34-8041-B1C0FCCD77D3

Krem kokosowo – dyniowy

Składniki na 4 porcje :

1/2 dyni piżmowej
1 młody kokos
1 mała łyżeczka startego imbiru
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku.
Olej kokosowy do smażenia.

Wykonanie:

Dynie, marchewkę, cebule obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozpuszczamy łyżkę oleju kokosowego, wsypujemy pokrojona cebule i smażymy do koloru. Dodajemy czosnek, marchewkę, dynie i imbir. Otwieramy kokosa, wlewamy wodę i dusimy wszystko przez około 30 minut. Wlewamy do blendera i miksujemy wszystko dokładnie. Możemy dać trochę świeżego pieprzu do smaku. Mój krem polałam przed podaniem oliwa z pestek dyni i posypałam czarną solą wulkaniczną.

Smacznego 😀

B4941C1A-8507-4CD9-ADA8-A4315BA5BC03A388C28C-B356-4031-AA4F-B65FC26D6768893F5EDE-1106-4A34-8041-B1C0FCCD77D3

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz