KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI

foto 1

Szybki krem z pieczonej papryki

Składniki :

6 papryk

1 główka czosnku

1 por

2 marchewki

1 pomarańcz

Przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:

Papryki myjemy, kroimy na pół i wkładamy razem z czosnkiem do piekarnika na około 20 minut. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy przez 5 minut, dodajemy pół szklanki wody i dusimy przez kolejne 5-10 minut.

Upieczoną paprykę obieramy ze skóry kroimy na pół i wrzucamy do naszych warzyw, dodajemy sól, pieprz, startą skórkę z pomarańczy i wszystko razem dusimy przez około 5 minut. Po tym czasie nasze warzywa wrzucamy do blendera, blend ujemy przez 5 minut. Nasz krem z pieczonej papryki, możemy podawać z  grzankami :-)

foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 7

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz