MAKARON Z PESTO BAZYLIOWYM

foto 6Kolorowe Muszelki „conchigle tricolore” z domowym pesto, salami i serem peccorino

Składniki:

2 szklanki makaronu „muszelki”
3 łyżki domowego pesto (przepis tutaj)
15 plasterków podsuszanego włoskiego salami
50g startego sera peccorino
1 łyżeczka soli

Przygotowanie :

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy na sitku i przekładamy z powrotem do garnka, następnie dodajemy świeżo starty ser i pokrojone salami. Całość dokładnie mieszamy i od razu serwujemy. Danie można wzbogacić o liście młodego szpinaku, lub rukolę.

Lekki posiłek na gorące letnie wieczory!

foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6

 

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz