PASTA Z TUŃCZYKA

foto 4

 

Idealna na szybkie śniadanie, zdrowa bez dodatku majonezu po prostu fit.

Składniki:

4 ugotowane na twardo jajka

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

10 listków świeżego szpinaku

½ małej czerwonej cebuli

½ papryki czerwonej

2 łyżeczki kaparów

2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie :

Cebulę kroimy w piórka, czerwoną paprykę w kostkę, szpinak kroimy na bardzo cienkie paseczki. Odkładamy po odrobinie warzyw do dekoracji, resztę zaś mieszamy z jajkiem, tuńczykiem i oliwą z oliwek za pomocą widelca, do połączenia składników. Gotową pastę, możemy serwować z pełnoziarnistym pieczywem, nie zapominajcie o dekoracji :-)

foto 2 foto 1 foto 3 foto 5

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz