PIEROŻKI RYŻOWE Z KASZĄ JAGLANĄ

IMG_7127

Szybki i bardzo dobry pomysł na kolacje lub lunch. Przepis pochodzi z książki „Detoks jaglany”. Troszeczkę go zmodyfikowałam 😉

Składniki na 10 pierożków :

10 arkuszy papieru ryżowego
Duża paczka szpinaku około 250 g
3 łyżeczki pomidorów suszonych
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Olej kokosowy lub oliwa do smażenia

Wykonanie :

Arkusze moczymy w cieplej wodzie i odsączamy na ręczniku papierowym. Do garnka wsypujemy szpinak, pomidory i czosnek. Chwilę podgrzewamy aż szpinak się zblanszuje i dodajemy kaszę. Gotowy farsz układamy na papier ryżowy i zwijamy. Wkładamy do parowaru na 3-4 minuty. Podajemy z sosem sojowym.

F2527DF1-604F-4DE9-B17B-667C84262434FA30F9F6-BBAB-420C-A6D7-A4154EA973230081B1A5-1589-4859-A857-C59F39FD96B4 B6FEA440-C150-4E8F-ACD0-95B41947C9F2 IMG_7124 IMG_7127

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz