SUFLET JAJECZNY I BRUSCHETTA Z PODMIDORAMI

IMG_1376

Chyba wszyscy uwielbiamy jajka😀 Na miękko, na twardo, omlet, jajecznica, a my dziś zapraszamy na sufleta w towarzystwie bruschetty 😀 Idealne na weekendowe śniadanie 😀

Składniki dla 3 osób :

3 jajka
3 pomidory
10 oliwek czarnych
Parmezan
6 kropek lekko czerstwego pieczywa
Przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W misce malaksera ubijamy całe jajka z odrobiną soli na puszysta masę. Pomidorki i oliwki kroimy w kostkę, dusimy na wolnym ogniu przez 5-7 min. Układamy na pieczywie i posypujemy parmezanem. Ubite jajka wylewamy do foremek i wkładamy do piekarnika razem z pieczywem. Pieczemy przez 8-10 min.
Pamiętajcie tylko o posmarowaniu lekko foremek 😉
Smacznego 😄

IMG_1374 IMG_1375

IMG_1372IMG_1373

IMG_1376

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz