SZPARAGI Z JAJKIEM SADZONYM

5996C2EC-E8B4-4068-AFAF-3B0E0741D9B7

 

Majowa kuchnia to dla nas przede wszystkim szparagi. Będziemy je jeść przez cały miesiąc, a może nawet dłużej 😀 Dziś zapraszamy Was na śniadanie ze szparagami w roli głównej.

Składniki dla dwóch osób :

2 jajka
8 szparagów
6 pomidorków cherry
Garść szpinaku

Wykonanie :

Szparagi obieramy, obgotowujemy przez minutę w niewielkiej ilości osolonej wody. Jajko smażymy na delikatnie rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. W międzyczasie dodajemy pomidorki, a gdy jajko jest prawie gotowe garść szpinaku na kilka sekund.
Całość układamy na talerzu.

Smacznego 😀

FullSizeRender-2

61C2CCA5-D637-4200-BBAD-F47CCA5CA651 702EDB75-4AA7-4AD1-AA1F-E8F4D2C91084 3896CC84-09C3-4BDD-8EE4-E69EC14CB845 5996C2EC-E8B4-4068-AFAF-3B0E0741D9B7 FullSizeRender-1 FullSizeRender

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz