TAGIATELLE ZE SZPARAGAMI I KREWETKAMI

foto 1

Tagliatelle ze szparagami i krewetkami

Składniki:

Szparagi 4 sztuki

Cebula 1 sztuka

Dymka 2 gałązki

Pomidory 2-3 sztuki

Krewetki 12 sztuk

Czosnek 4 ząbki

Sok z 1/2 cytryny

3 łyżki oliwy

Pomarańcze 1 sztuka

Natka pietruszki posiekana

Makaron tagliatelle

Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie, cebulę kroimy drobno i smażymy na oliwie, kolejno dodajemy czosnek, obrane i pokrojone szparagi a na koniec pokrojone pomidory i krewetki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz cytryną. Łączymy z ugotowanym wcześniej makaronem i posiekaną natką z pietruszki i cząstkami miąższu z pomarańczy. Dla chętnych polecam chili pepperoncini dla podgrzania atmosfery.

Smacznego :-)

foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz