Wędzony łosoś ze szparagami, granolą i serkiem wiejskim
Składniki
1 małe opakowanie wędzonego łososia ok 150-200g
1 mały pęczek szparagów
1 małe opakowanie serka wiejskiego
1 mały pomidor lub rzodkiew
Przepis na granolę znajdziecie w dziale „Mąka i woda” (robicie raz a możecie przechowywać przez około sześć tygodni)
Przygotowanie:
Szparagi myjemy, obieramy i obsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni i kroimy na ukos w plastry. Układamy na talerzu, możemy dodać też odrobinę pomidorów lub rzodkiewki. Układamy wędzonego łososia, dekorujemy serkiem i chrupiącym pieczywem. Możemy dodać też zieleniny z ogródka….
Baza już jest, reszta to wasza wyobraźnia:-)
Smacznego!


Komentarze
Liczba komentarzy: 0