WĘDZONY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI, GRANOLĄ I SERKIEM

foto 5-1

Wędzony łosoś ze szparagami, granolą i serkiem wiejskim

Składniki

1 małe opakowanie wędzonego łososia ok 150-200g
1 mały pęczek szparagów
1 małe opakowanie serka wiejskiego
1 mały pomidor lub rzodkiew

Przepis na granolę znajdziecie w dziale „Mąka i woda” (robicie raz a możecie przechowywać przez około sześć tygodni)

Przygotowanie:

Szparagi myjemy, obieramy i obsmażamy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem, zdejmujemy z patelni i kroimy na ukos w plastry. Układamy na talerzu, możemy dodać też odrobinę pomidorów lub rzodkiewki. Układamy wędzonego łososia, dekorujemy serkiem i chrupiącym pieczywem. Możemy dodać też zieleniny z ogródka….
Baza już jest, reszta to wasza wyobraźnia:-)

Smacznego!

foto 1

foto 2

foto 3-1 foto 6-1 foto 5-1

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz