WEGETARIAŃSKA FRITTATA

foto 1

Wegetariańska frittata

Składniki :

6 jaj
6 drobnych pieczarek
1 zielona papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
2 łyżki oliwy peperoncino lub innej smakowej
2 łyżki oliwy lub oleju do smażenia
100g sera pecorino pokrojonego w płatki
2 małe bagietki
1 mała doniczka świeżego oregano

Przygotowanie :

Paprykę, pieczarki, cebulę kroimy dowolnie i smażymy na złocisty kolor, dodajemy jajka i połowę startego pecorino, na wierzch układamy pokrojonego w kostkę pomidora, świeże listki oregano i doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość przykrywamy pokrywką i ustawiamy na jak najmniejszym ogniu.
Bagietki nacinamy po skosie i w każde z nacięć wkładamy odrobinę sera, oregano i całość skrapiamy oliwą peperoncino, następnie wkładamy na 3-4 minuty do piekarnika na ok 180 stopni.
Gotową frittatę podajemy z bagietkami i odrobiną oliwy smakowej.

foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6 foto 7 foto 8 foto 10 foto 9

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz