WIOSENNA SAŁATKA

9EA666EA-74FA-4B94-9B7F-30F9018F2D0A

Szybka w przygotowaniu i zdrowa sałatka.
Ostatnio na śniadania w naszym domu zamiast tostów, naleśników, gofrów jemy zdrowe sałatki 😀 Zbliża się lato i nie ma mamy ochoty na ciężkie jedzenie. Dodatkowym plusem jest czas przygotowania. Przy małym dziecku nie mamy go za wiele, więc sałatki sprawdzają się idealnie.

Składniki dla dwóch osób :

1/2 czerwonej papryki
5 plasterków dyni
6 pomidorków cherry
2 garście szpinaku
2 łyżki oleju kokosowego
1 łodyga selera naciowego
6 plasterków szynki prosciutto (my użyliśmy naszej domowej szyneczki, którą zrobiliśmy sami. Dojrzewała pół roku na strychu)
sól i pieprz do smaku.

Wykonanie :

Paprykę, dynię, pomidorki i selera naciowego kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju na każdej ze stron przez 2 min. Szpinak lekko blanszujemy. Usmażone warzywa układamy na talerzu, dodajemy szpinak i szynkę.

Smacznego 😀

70F87387-5E65-49FC-A76A-3F200464CB53 C81CD75A-610D-4A52-B7CE-75FF4A672791 D7C38BD1-9ECF-4280-8C84-E14F19AABFB4 D609C1CE-9F4D-4BB1-B749-CAB92F1B46BE675BB1BE-DCDF-4E29-8508-245CFD096954

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii W jednym kotle i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz