WŁOSKIE LODY W BERLINIE

lody

MINI PRZEWODNIK PO BERLINIE – CZĘŚĆ 3.

Nie zważając na jesienną aurę, postanowiłam wybrać się na… lody. O „Cuore Di Vetro” na Max-Beerstrasse 33 powiedziała mi znajoma, zachwalając rodzinną, ciepłą, iście włoską atmosferę tego miejsca. Kawiarnia swoją nazwę zawdzięcza filmowi Wernera Herzoga „Szklane serce” i faktycznie jej sercem jest widoczny dla każdego klienta pokoik, w którym odbywa się cała magia, a mianowicie są produkowane lody i lodowe desery. Guido i Angelika używają tylko świeżych, często importowanych z Włoch, składników i bio mleka. Efekt jest fantastyczny! Ja skusiłam się na lodowe tiramisu, a potem dwie gałki (jedna kosztuje euro) o smaku truskawkowym i pistacjowym. Bardzo przypadł mi do gustu wyrazisty i niezbyt słodki smak ich lodów. Jeśli dodacie do tego bardzo przytulne wnętrze z małym pięterkiem, super obsługę (okazuje się, że Włosi nie tylko po angielsku, ale i po niemiecku mówią ze swoim niezwykłym, przyjacielskim akcentem!), dobrą muzykę (akurat podczas mojej wizyty leciała płyta The Cure) i dostępnego na półce z czasopismami i książkami „Vogue’a” w efekcie okazuje się to być miejsce idealne! W związku z nadchodzącą zimą, jak wiele innych lodziarni w Berlinie, ta się nie zamyka, a jedynie wbogaca swoje menu o deski z włoskimi serami i wędlinami.

 

1396680_10152011140772446_191761711_n

 

1461912_10152011140777446_673100467_n

 

1456813_10152011140782446_92150915_n

 

1465038_10152011140787446_1080074936_n

 

1384331_489635917810573_480132757_n

 

ice

Lubię(0)Nie lubię(0)
Ten wpis został opublikowany w kategorii Miejsca i smaki i oznaczony tagami , , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Komentarze

Liczba komentarzy: 0

    Dodaj komentarz